10 nyttofunktioner som din villa för uthyrning i Marbella måste ha - MPDunne Properties

10 nyttofunktioner som din villa för uthyrning i Marbella måste ha

Villa till salu i El Rosario, Marbella East. Pris: 1.200.000 €
Villa till salu i El Rosario, Marbella East. Pris: 1.200.000 €

Att köpa en villa för uthyrning i Marbella kan vara en utmärkt investering. Beläget i Spaniens soliga söder är det ett enormt populärt resmål för familjer och attraherar semesterfirare från hela Europa året runt.

Det har faktiskt aldrig varit ett bättre tillfälle att köpa på. För första gången på många år kan du köpa en villa av hög kvalitet från 400 000 till 1 800 000 Euro. Med några få trix och ändringar kan en av dessa bra värderade fastigheter sedan framgångsrikt hyras ut som semesterbostäder. Det är lätt att täcka kostnaderna och du kan luta dig tillbaka och koppla av.

Välj rätt egendom och du kan vara säker på konsistenta, och mycket efterfrågade, lukrativa uthyrningar på korttid – som inbringar mellan 4 000 till 8 000 euro per vecka under högsäsong (juni till september).

Marbella har dock en mycket hög standard av villalägenheter så för att locka kräsna kunder är det nödvändigt att uppfylla bekvämlighetskraven.

Här är 10 nyttofunktioner att tänka på vid köp av en villa så den blir en “het egendom för semesterfirare”.

1) Fantastiskt läge

Familjer attraheras av Marbella på grund av de vackra stränderna och utmärkta restaurangerna, barerna, caféerna och butikerna i Old Town och Puerto Banus. Därför kommer de vilja vara bosatta en kort bilresa bort, eller ännu bättre, en kort promenad, från händelsernas centrum.

De mest framgångsrika uthyrningarna sker i områden som Golden Mile Marbella, Nueva Andalucia, El Paraiso, Estepona och Östra Marbella, där några av Costa del Sols bästa stränder finns direkt utanför dörren.

2) Fyra sovrum

Om du vill attrahera familjer så behöver du ha ett minimum av fyra sovrum. Eftersom många utökade familjer reser tillsammans, och familjer semestrar ofta tillsammans med vänner, så kommer din egendom vara mer tilltalande ju mer utrymme som finns tillgängligt.

Sikta på att göra din villa så flexibel som möjligt, med en mix av dubbelsängar, singelbäddar och bäddsoffor, vilket tillåter dig att inhysa en rad olika gäster.

Villa till salu i Elviria, Marbella East. Pris: 435.000 €
Villa till salu i Elviria, Marbella East. Pris: 435.000 €

3) Privat pool

En pool är ett absolut måste för familjer med barn. Föräldrarna vet att deras barn kommer spendera många glada timmar med att plaska runt medan de kan njuta av en välförtjänst vila!

Glöm inte att göra ditt poolområde riktigt vackert med kvalitetssolstolar, utemöbler, parasoll och attraktiva krukväxter.

4) Solterrass

Semesterfirare vill få ut det mesta möjliga av de härliga utomhusstunderna, och Marbellas fantastiska väder, så din egendom bör ha ett stort utbud av olika utomhusytor.

En elegant rustad terrass är en förlängning av ditt vardagsrum och för husets utsida in i villan. Tänk på att skapa en trevlig grillplats eftersom familjer kommer tveklöst också se fram emot al fresco måltider. En ordentlig och lättanvänd grill är väsentlig.

Villa till salu i Carib Playa, Marbella East. Pris: 1.395.000 €
Villa till salu i Carib Playa, Marbella East. Pris: 1.395.000 €

5) Vackert kök

Familjer med barn är mer troliga till att vilja ‘äta inne’ under semestern jämfört med barnlösa resenärer. Så se till att köket både är tilldragande och fullt utrustat.

Bara för att de är på semester kommer de inte att vilja nöja sig med en tvivelaktiga spis och felmatchat porslin. Ett enastående kök kommer hjälpa till med att sälja din villa till semesterfirare – oavsett hur lite de använder det!

6) Pålitlig tillgång till internet

Yrkesmässiga par har ofta behov av att hålla kontakt med arbetet medan de är borta, så att erbjuda snabbt, pålitligt, bredband eller fiberoptik, som är tillgängligt i hela huset är verkligt viktigt.

Samtidigt så har barn nuförtiden med sig sina egna gadgets som de vill kunna koppla upp till webben. Ingen vill ha en stroppig tonåring som klagar på att inte kunna ha tillgång till sociala medier medan de är på semester!

Villa till salu i Altos Reales, Marbella Golden Mile. Pris: 1.880.000 €
Villa till salu i Altos Reales, Marbella Golden Mile. Pris: 1.880.000 €

7) A/V & Musik av hög kvalitet

Precis som med utmärkt internetanslutning är det viktigt att erbjuda ett brett utbud av tv-kanaler för att hålla hela familjen glad. Det är också en försäljningspunkt att lägga fram för intresserade semesterfirare. Familjefilmer, Disney, Nickelodeon och Sky Sports kommer försäkra dig om att alla är underhållna.

Se till att du tillhandahåller en väl tilltagen storbilds-TV att visa upp för dem. Musik är också viktigt. Det finns många portabla dockningsstations tillgängliga för väldigt låga priser som ger gästerna möjlighet att spela musik (och ladda ned) från sina egna enheter. Glöm bort alla gamla CD-spelare!

8) Luftkonditionering

Marbella är väldigt varmt under sommarmånaderna och även om det är en av attraktionerna för turister så förväntar de sig också att kunna fly undan från de höga temperaturerna när de återvänder från stränderna.

Luftkonditionering genom hela fastigheten kommer vara högt på listan över deras prioriteringar och är särskilt viktigt i sovrummen. Alla ska kunna få sig en god natts sömn. Mörkläggningsgardiner kommer vara en bonus för familjer med små barn som behöver sova middag under dagen. Även moskitnät är en bra idé att ha på fönster.

Villa till salu i El Paraiso Medio, Estepona. Pris: 1.150.000 €

9) Välgjorda möbler

Snåla inte på möbler – med en hög tröskelnivå kommer möblerna klara mycket slitage och fortfarande ser bra ut.

Även om Ikeas lägenhetspaket kan se ok på bilderna så kommer de bidra till att interiören faller i bitar och behöver bytas ut mycket oftare. Madrasser av bra kvalitet är också något som inte kan förhandlas bort.

10) Stilfull dekor

Du behöver inte spendera en förmögenhet men du vill ge din villa en stilfull känsla som hjälper den att stå ut för sig själv gentemot andra villor. Investera i ett par iögonfallande verk som kommer att se bra ut på foto av fastigheten, till exempel imponerande belysningsarmatur, stora konstverk eller ett uppseendeväckande modernt kaffebord.

Se till att du köper basvaror av bra kvalité som exempelvis ett bra urval av matchande bomullshanddukar och sängkläder. En resa till Zara Home ska kunna utrusta dig snabbt och hjälpa dig att skapa en särskild hemmaatmosfär, känslan av boutiquehotell, som kräsna familjer kommer att älska.

Villa till salu i La Capellania, Marbella Golden Mile. Pris: 1.300.000 €
Villa till salu i La Capellania, Marbella Golden Mile. Pris: 1.300.000 €

Går du i tankar om att investera i ett villaköp för uthyrning? MP Dunne Properties kan inte bara hjälpa dig med att hitta den idealiska villan, vi kan även arrangera renovering och ommöbleringspaket för att säkerställa att din villa blir ytterst åtråvärd för semesterfirare. Ring oss på (+34) 952 866 072 eller +44 (0) 20 3287 2745 från UK.

MPDunne Magazines
Interviews - Press Releases

Marbella luxury real estate by Hamptons International

Read our magazines

Subscribe to our newsletters and stay informed!